Specialistisch Jeugd- & Gezinscoach

Specialistisch Jeugd- & Gezinscoach

steen1

Mijn werkwijze bestaat uit het uitgaan van de kwaliteiten en talenten van de jeugdige en zijn gezin. Iedereen, op wat voor manier of wijze ook, is in staat om zijn eigen niveau, zelf de regie te voeren. Al dan niet geheel of gedeeltelijk. Dit geeft zelfwaardering en vertrouwen in zichzelf, en maakt dat men dan meer openstaat om nieuwe dingen te leren, succeservaringen op te doen. Ik houd mij aan mijn afspraken; ‘Ik doe wat ik zeg, en ik zeg wat ik doe.” Voorspelbaarheid en vertrouwen zijn ontzettend belangrijk om verbinding te maken met de jeugdige en het gezin. Hiermee toon je ook respect voor de jeugdige, het gezin en je werk. Iedereen wilt zich gezien en gehoord voelen. 

Zelf heb ik een traumatische jeugd gehad, en een dochter met ‘special needs’. Als ervaringsdeskundige (zelf en als moeder) heb ik ervaren hoe belangrijk het is om, als waardig gezien te worden en te worden gehoord, dat er naar je verhaal wordt geluisterd. Ik werk samen met en naast de jeugdige en het gezin, absoluut niet erboven. Door naast iemand te gaan staan, maakt je dat je makkelijker in contact komt met de jeugdige en het gezin. Ik luister naar de hulpvragen van de jeugdige en het gezin, en ik leg uit wat mijn tijdelijke rol is. Ook dat mijn rol gedurende het traject kan en gaat veranderen; dit altijd in nauw overleg met de jeugdige en de ouder.

Specialisaties en diensten

– Kinderen èn ouders met GGZ-diagnoses en/of gedragsproblematiek
– Gezinnen met meervoudige en/of complexe problematiek
– Kinderen èn ouders met LVB
– Kinderen èn ouders met ervaring met één of meerdere life events, emotionele gebeurtenissen
– Het versterken van de eigen kracht en inzet van de ouders door middel van adviezen en leren
– Signalering van bijkomende problemen (financiën, werk, relaties) en ondersteuning om deze zoveel mogelijk te beperken of op te lossen
– Zorgen dat het netwerk rond het gezin (familie, buren, vrienden) intensiever wordt betrokken
– Saneert professionele hulp zoveel mogelijk en voert – samen met de ouders – de regie over de hulpverlening

Kennismaken

steen2

Ik bied maatwerk, niet een gedragstraining aan ouders en jeugdigen èn onderwijsprofessionals in ‘hoe het hoort.’ Want ieder kind en gezin beschikt over eigen, unieke mogelijkheden en hulpbronnen om te veranderen en te groeien. Ieder kind en gezin is anders, en om die reden bijzonder! Neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Mail mij op: karin@innercompassion.nl , bel 06-23905408 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Scroll to Top