Kindertherapeut

Kindertherapeut i.o.

steen1

Naast mijn werk als Specialistisch Jeugd- & Gezinscoach, ben ik ook Kindertherapeut in opleiding. Naar mijn mening kan ik dan nog meer van toegevoegde waarde zijn voor de gezinnen die ik begeleid. 

Om die reden volg ik de opleiding tot HBO erkend Kindertherapeut om mijzelf nog verder te ontwikkelen in het therapeutisch begeleiden van kinderen en hun gezin. Ik verwerf nog bredere psychologische kennis en vaardigheden op het gebied van gedrag en gedragsproblemen. Dankzij praktijkcases verrijk ik in korte tijd mijn therapeutische achtergrond met competenties die mij in staat stellen op verantwoorde en succesvolle wijze kinderen en hun ouders/verzorgers te begeleiden bij het zoeken naar oplossingen voor gedrags- en psychologische problemen 

Als Kindertherapeut stel ik in samenwerking met het gezin/ systeem, een plan van aanpak op om deze vervolgens te realiseren. En het hiertoe plegen van interventies in het gezin, zodanig dat het gezin/ systeem versterkt is en er een veilige opgroeisituatie voor het kind/ de jeugdige is gerealiseerd.

Specialisaties en diensten

  • Het (evidence based) behandelen van kinderen met psychosociale problematiek (gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen, leerproblemen en emotionele problemen);
  • Werken met ouders en de ouder-kindrelatie
  • Therapie voor het neurotische kind
  • Therapie bij pathologische karakterproblemen
  • Therapie voor kinderen met een verstoord zelfbeeld

Kennismaken

steen2

Ik bied maatwerk, niet een gedragstraining aan ouders en jeugdigen èn onderwijsprofessionals in ‘hoe het hoort.’ Want ieder kind en gezin beschikt over eigen, unieke mogelijkheden en hulpbronnen om te veranderen en te groeien. Ieder kind en gezin is anders, en om die reden bijzonder! Neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Mail mij op: karin@innercompassion.nl , bel 06-23905408 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Scroll to Top