Over

Over Karin Zwennicker

steen1

InnerCompassion is gespecialiseerd in het coachen van kinderen èn volwassenen die uit balans zijn geraakt door de ervaring met ‘life events’, emotionele gebeurtenissen en/of het hebben van GGZ-diagnoses en/of psychische problemen. Ik bied Specialistische Jeugd- & Gezinscoaching voor jeugdigen en gezinnen; ik ga verder waar een ander stopt.

Na ruim 10 jaar in het cluster-4 onderwijs (zeer moeilijk opvoedbare kinderen) te hebben gewerkt als docent en docent-coach, kwam ik in een burn-out terecht. Tijdens deze periode zijn er een aantal GGZ-diagnoses bij mij gediagnosticeerd. Daarnaast ben ik alleenstaande moeder van een dochter van 20 jaar met special needs: ADD, PDD-NOS en LVB (laag verstandelijke beperking). Met mijn dochter heb ik ook het nodige meegemaakt; o.a. de zoektocht naar een passende plek voor haar. Qua juiste zorg en juiste onderwijsplek. Tijdens deze periode ontdekte ik als werknemer en in mijn andere rollen privé, hoe ontzettend moeilijk is om de juiste hulp te krijgen, om weer te herstellen en weer de regie over je leven terug te kunnen nemen. 

Deze jaren waren een reis met als eindbestemming; mijn volledig herstel en het krijgen van de regie over mijn leven. Toen ontstond het idee voor InnerCompassion. Al mijn geleerde lessen, kunde, ervaringen en kwaliteiten heb ik gebundeld met en o.a. door verschillende soorten therapie, NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleidingen en een onderzoek naar zelfcompassie toegespitst op mensen die ervaringen hebben met life events. Hier heb ik een methode voor ontwikkeld om mensen met life events weer te helpen weer de regie terug te krijgen over hun leven.

Dit is wat drs. Roderik Kelderman en Petra Zijderveld MBM (Internationaal NLP trainers van het NLP Instituut) over de methode zeggen: “De methode die je ontwikkeld hebt heeft overeenstemmingen met zowel NLP als de CGT en heeft de potentie heel veel mensen te helpen om meer compassie voor zichzelf te voelen. Noem het zelfcompassie of acceptatie of een beter zelfbeeld. Het is in ieder geval iets wat de wereld in mag.“ 

DENKEN EN HANDELEN IN MOGELIJKHEDEN, TALENTEN EN KWALITEITEN 

Ik geloof in het feit dat ieder mens ongeacht afkomst/ervaren life events/ GGZ-diagnoses iets kan bijdragen aan deze maatschappij en de wereld. Jij bent niet je GGZ-diagnose, of de emotionele gebeurtenissen die jij hebt meegemaakt. Ieder mens heeft waardevolle kwaliteiten en talenten. Deze emotionele gebeurtenissen en/of GGZ-diagnoses kun je, dat weet ik uit eigen ervaring, verwerken en als kracht inzetten; zowel privé als zakelijk. En zo weer de regie terug hebben over je leven, waardoor je een leven leidt die bij jou past.

Scroll to Top